Köpa på rea – tänk på att…

Att köpa barnkläder på rea är trevligt tycker många. Inte bara för att man får köpa in kläder till sina barn utan för att man även får spara en hel del pengar på att köpa på rea istället för att köpa på ordinarie pris. Men det är lätt att dras med i reahysterin och inte tänka till. Ibland kan det medföra att priset inte alls blir lägre. Stanna upp en stund och tänk på följande:

Vad är priset?

Glad liten tjej med shoppingkassarOm en vara har kostat 4000kr och nu kostar 1000kr – hur mycket kostar varan då? Många säger ”den kostar 1000kr MEN har kostat 4000. Vad jackan, byxan eller mössan har kostat tidigare är egentligen inte relevant. Detta av två orsaker. För det första är det allt för ofta som företag konstant har rea.

De sätter ett högre pris än de egentligen vill ha och lägger realappar som berättar för kunderna hur mycket de sparar om de handlar precis nu. Ett sätt att påskynda köpbeslutet. Ibland kan de till och med höja priset innan rean så att de kan sänka till ordinariepris när rean börjar och kalla det för rea.

Stirra dig därför inte blind på ordinarie pris utan fokusera på vad du egentligen får betala. En jacka som kostar 750 är billigare än en som kostar 1000. Detta oavsett deras tidigare ordinarie priser.

Frakt och Retur

Att handla online är en stor fördel om man letar efter reor. Man behöver inte springa runt halva stan utan kan lätt bara söka på ex ”rea barnkläder” och få fram de sökträffar som passar in på detta. Men det man bör kontrollera är eventuella fraktkostnader och returkostnader. En mängd företag erbjuder gratis frakt och gratis retur vilket är att föredra. Då kan man shoppa loss ordentligt på rean eftersom man iallafall kan skicka tillbaka de varor man inte vill ha. Köper man barnkläderna i en fysisk affär slipper man kontrollera fraktkostnaden men samtidigt har de möjligheten att begränsa returen. En fysisk affär kan säga att det inte är retur på reavaror. Det kan inte en onlinebutik då det är lag på att man måste kunna lämna tillbaka saker som köps på distans.

Håll dig till rean

Det är lätt att lockas in i en affär på grund av deras rea. Att gå in dit ska man definitivt göra men man ska fokusera på rean. Det är väldigt lätt att börja se på andra produkter som de har eller köpa extra tillbehör. Men är de inte billiga för dagen så vänta – tids nog är de på rea de med.

blogglista.se